May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Aile Çocuk Eğitimi kapsamında yapılmasını önerdiği Zorbalığı Önlemek ve Zorbalıkla Mücadele Etmek İçin Aktif Önlemler programı 20.05.2022 tarihinde kalabalık bir öğrenci topluluğuyla okulumuz Rehber Öğretmeni Tuğba KARAMEŞE'nin rehberliğinde gerçekleşti.

May

Ayşe KOYUNCU - Sena TÜTÜNCÜ "HİÇ BİR ŞEY ESKİMEZ HER ŞEY YENİLENİR"

Şükran ARSLAN KÜLTÜREL MİRASIMIZ HATAY

Yasin SAVRAN TARİHE EĞLENCELİ BİR YOLCULUK

Hayriye ÖZDEMİR ŞAİR SULTANLAR

Nihal SARMA SNAPWORDS

Fikar KAHRAMAN KUZU DNA HAYATIN ŞİFRESİ

Rıdvan EKİNCİ KİMYASAL İLAÇLAR KULLANMADAN TARIM ZARARLILARIYLA MÜCADELE

Bülent YÜCE HAREKET ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETME

Mürsel ÖNDER ARDIŞIK SAYILARIN TOPLAM FORMU

Çiçek YILDIRIM Z KUŞAĞI TÜKETİM DEĞERLERİ

Gülşen BARBAROS GÜNEŞ SİSTEMİNİN YABANCI DİLLERLE ANLATIMI

Erdem ARSLAN BİLEN ERGEN GÜLEN ERGEN

BÜYÜK ÖDÜLÜN SAHİBİ BELLİ OLDU

İskenderun Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramını büyük bir coşkuyla kutladı. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında  resim, şiir, kompozisyon, satranç, masa tenisi, mangala, basketbol üçlük atma, atletizm , badminton, barfix ve taekwondo dallarında yapılan yarışma ve turnuvaların madalyaları bugün 19 Mayıs Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı  kutlama programında  sahiplerine verildi. Büyük ödülümüz olan yamaç paraşütü ile İskenderun semalarından uçuş ödülünü  11 madalya sahibi  arasında yapılan kura ile  öğrencimiz Ali Talip SEZİK kazandı.

May

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız olması gerektiği gibi büyük bir neşe ve gençlik enerjisiyle kutlandı. Okulumuzda İsmail ZEYTUN ve Zafer KOÇ öğretmenlerimizin rehberliğinde zeka oyunları ve sportif turnuvalar gerçekleştirildi. Çelenk törenine giden öğrencilerimizin yanı sıra standuymda öğretmenlerimizle buluşan öğrencilerimiz bayram gibi bayram yaşadılar. Tüm öğrencilerimize ve genç kadromuza teşekkür ederiz.

May

Hatay Veli Akademisi Eğitim Seminerlerinin 3.sü gerçekleştirildi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Hatay Veli Akademisi Projesi kapsamında okulumuz velilerine yönelik okul rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından, Psikolojik Sorunlar ve İstenmeyen Davranışlar konulu eğitim verilmiştir.

Katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

May

40 Şair 40 Şiir etkinliğimiz konferans salonumuzun olmaması sebebiyle okulumuz kütüphanesinde gerçekleştirildi. Şiire gönül vermiş öğrencilerimizin okuduğu şiirler , dinleyenlere keyifli anlar yaşattı. Videoya çekilen etkinliğin youtube kanalımızda paylaşılması kararlaştırıldı. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Sınıf isimlerini , dünya kültür ve bilim tarihine önderlik yapmış Türk Büyükleri isimleriyle belirledik ki öğrencilerimiz bu büyüklerin izinde gitmek için yol bulabilsinler.

Nis

2022 Ramazan ayı mukabelemizin kayıtlarını bu başlık altından dinleyebilirsiniz.

Nis

Öğretmen ve öğrencilerimiz oruçlarını beraber açtılar. Güzel ay... Güzel okul... Güzel insanlar....

Nis

Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.  Kadir Gecesi programımız için öğrencilerimize ve Mesle Dersleri Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

23 NİSAN

Sevinçliyiz hepimiz,

Taştı bugün neşemiz.

Eğleniriz, güleriz,

Geldi 23 Nisan.

Nis

Değerli velilerimiz, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 14:00'de Hatay Veli Akademisi kapsamında okulumuzda yapılacak olan 'AKADEMİK BAŞARI' seminerine katılımlarınızı bekliyoruz.

Nis

Okulumuzda Hedef 2022 YKS kapsamında gerçekleştirilen Soru Çözüm ve Motivasyon Kampından kareler.

Nis

Dinimizin temel iki kaynağından biri olan Hadis-i Şerifleri ezberlemek için öğrencilerimizin gösterdikleri gayret ümmetimizin geleceği adına bizi daha da umutlandırdı. Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz Mevlüde ŞEKER , Rıdvan EKİNCİ ve Feyza IŞIK , öğrenciler arasında seçim yapmakta hemen her öğrencinin heves ve gayreti karşısında  zorlandıklarını , en iyi üç öğrenciyi seçmek hususunda detaylı bir eleme yapmak zorunda kaldıklarını söylediler. Öğrencilerimizin iştiyakı izleyici olarak katılanları da heyecanlandırdı. Akademik başarıya odaklı gençlik içinden , dünyevi kariyer bakımından değeri olmayan (!) , ancak "40 Hadisi ezbere bilen alimlerle haşrolunur" rivayeti mucibince inşallah hem dünyada hem ahirette alimlerden sayılacak öğrencilerimizi tebrik ediyor , bu mealde fedakarane ve fisebilillah çalışan öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Allah öğrenen ve öğretenlerden ebeden razı olsun.

Nis

Hatay Veli Akademisi Eğitim Seminerleri Başladı.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Hatay Veli Akademisi Projesi kapsamında okulumuz velilerine yönelik okul rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından, Aile İçi İletişim konulu eğitim verilmiştir.

Veli Akademisi Okul Müdürümüz Celal Uyanık'ın açılış konuşması ile başlamış olup ardından Okul Psikolojik Danışmanı Tuğba Karameşe'nin Aile İçi İletişim sunumu ile devam etmiştir.

Katılım gösteren velilerimize teşekkür ederiz.