Ara

Öğrencimiz Abdüllatif DÖNMEZ , Genç Bilaller yarışmasında 2. olmuştur. Kendisini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri Meslek Dersleri Öğretmenimiz Rıdvan EKİNCİ ile birlikte , diğer gençler tarafından kendilerine sorulan ve merak ettikleri konularda sohbet etmek üzere Müftümüz Osman ŞEKERCİ Beyefendi'yi ziyaret ettiler. Doyurucu bir sohbet ortamından sonra en kısa zamanda tekrar bir araya gelmek hususunda Müftümüzden söz aldılar.

Ara

Dünya İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık'ta kutlanmaya başlamıştı.

BM Genel Kurulu, tüm devlet ve sivil toplum organizasyonlarını davet ettiği kurulda yapılan oylamayla '10 Aralık' tarihinin "Dünya İnsan Hakları Günü" kabul edilmesine karar verilmişti. Okulumuzda 10 Aralık haftasına ilişkin pano hazırlayan ve öğrencileri video-slaytlarla bilgilendiren Çiçek YILDIRIM Öğretmenimize teşekkürlerimizle.

Kas

Sevgili ve değerli öğretmenlerimize ufak ikramımız ile en kalbi teşekkürlerimizi ettik. İyi ki bizim öğretmenimizsiniz. Gününüzü kutlarız.

Kas

Kuran tilavetlerimiz , hatimlerimizi iki kutsalı bünyesinde birleştiren şehit öğretmenlerimize hediye ettik. Allah şehadetlerini kabul edip ahiretteki makamlarını âli etsin.

Kas

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen resim yarışmasına ilimizden 179, Türkiye genelinde ise 3932 eser katılmıştır.  Komisyon değerlendirmesi sonucu Lise kategorisinde İskenderun Fatih Sultan Mehmet İHL öğrencisi Bilal Aslıpek 2.seçilmiştir. Başta öğrencimiz olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü anma programımız yapıldı. Programımızı gerçekleştiren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz BİLSEM TUBİTAK Fuarındaydı. Başarılı organizasyon için BİLSEM TUBİTAK yetkililerine ve ilgi gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

CUMHURİYET

Gönül verdik,
Sana erdik.
Herkes sever,
Seni över.
Canımızdasın, Kanımızdasın.
B. Kemal ÇAĞLAR

Ekm

Sıfır atık kapsamında öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları paylaşmaya devam ediyoruz.11/D sınıfından  Yusuf TEKİN isimli öğrencimiz , atık malzemelerden  atık pil geri dönüşüm kutusu yaptı. Zemin katta bulunan atık pil geri dönüşüm kutusu öğrencilerin ilgisini çekerek yeni projeler hakkında fikir üretmelerine yol açtı. Öğrencimize teşekkür ediyor yeni projeleri destekliyoruz.

Ekm

Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 13.10.2021 Çarşamba günü okulumuzun Sivil Savunma kulübü çalışmaları kapsamında yapılan tatbikata, okul müdürümüz Celal UYANIK , öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Senaryo gereği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi.Deprem tatbikatının başarılı geçmesinin ardından okul bahçesinde toplanan öğrencilere konuşma yapan Sivil Savunma Kulübünden sorumlu öğretmenimiz İsmail ZEYTUN , tatbikatın genel amacının olası depremlere karşı öğrencilerimizin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür tatbikatların olası depremler de can kaybının önüne geçebileceği ve depremden korunmanın bir "Afet Bilinci" olduğuna dikkat çekti.Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasın da panik yapmamanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan İsmail ZEYTUN  , öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tatbikata verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu. Okul Müdürümüz Celal UYANIK ise 105 saniyede okulu tahliye eden Sivil Savunma ekibimizi (İsmail ZEYTUN ve Nihal ŞEN) başarılı deprem tatbikatından dolayı tebrik etti.

Ekm

Edep ve çalışkanlıklarıyla örnek olan Suriyeli Öğrencilerimiz YÖS sonucu umut vaad eden bölümlere yerleştiler. Hayat boyu başarılar dileriz.

Ekm

Öğrencilerimizin büyük bir coşkuyla hazırlayıp sunduğu İmam Hatiplerin Kuruluş Yıl Dönümü Programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Feyza IŞIK , Mevlüde ŞEKER ve Rıdvan EKİNCİ'ye teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz öğrenci koçu fizik dersi öğretmenimiz Bülent YÜCE ve Matematik Öğretmenimiz Mürsel ÖNDER'in organizasyonuyla deneme sınavlarımız başladı. 11. sınıf konu taraması 12. sınıflar için TYT deneme sınavları başarıyla gerçekleştirildi. Değerli öğretmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

TÜBİTAK ve Türkiye teknoloji takımının destekleriyle İskenderun yapımı başlayan deneyap atölyesinin acılışını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi , Kaymakamımız Sayın İskender Yönden ve Gençlik Spor Merkezi Müdürümüz yaptı. Açılışa deneyap projeleriyle okulumuzda öne çıkan öğrencimiz Yasir KARAKAŞ da katıldı.