Ekm

İmam Hatiplerin kuruluşunun 71.yıl dönümünde slaytlarla başlayan günümüz , Meslek Dersleri Öğretmenimiz Feyza IŞIK rehberliğinde öğrencilerimizin hazırlamış olduğu program ile devam etti. Programa katılan İmam Hatip Lisesi mezunlarının konuşmalarıyla süslediği programımız , kuruluş yıldönümümüzde geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz pilav ikramımızla sona erdi. İkramımıza sponsor olan Belediye Başkanımız Fatih TOSYALI'ya teşekkürlerimizle.

Ekm

Okulumuzun israfı önleme - sıfır atık projeleri kapsamında , kıyafetlerin değerlendirilmesi amacıyla bir stand oluşturduk. "Askıda Kıyafet " olarak adlandırdığımız projemizde , kullanılabilir kıyafetlerin atılmayarak el değiştirmesini sağlamayı hedefledik. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Düşünün, ben ne büyük rütbeye tutkuluyum! Çünkü O'nun kulunun kölesinin kuluyum! • Necip Fazıl Kısakürek

Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.

Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;

Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun,

Meğer ki harbe giden son nefer şehid olsun.

içimdeki putları devir
elindeki baltayla
kırılan putların yerine
yenilerini koyan kim

Güneş buzdan evimi yıktı
koca buzlar düştü
putların boyunları kırıldı
güneşi evime sokan kim

Asma bahçelerinde dolaşan güzelleri
buhtunnasır put yaptı
ben ki zamansız bahçeleri kucakladım
güzeller bende kaldı
İbrahim
gönlümü put sanıp kıran kim"

ASAF HALET ÇELEBİ

Dua Mü'minin Silahıdır.

Dualarımız Duanızdır Sevgili Öğrencilerimiz.

Allahım Gönlümde Olanı Hakkımda Hayırlı Eyle , Hakkımda Hayırlı Olanı Gönlüme Razı Eyle

Allahım İlmimi Ve Anlayışımı Artır Ve Beni Salih Kullarının Arasına Dahil Eyle

Rabbi Yessir Ve Lâ Tuassir Rabbi Temmim Bi'l-Hayr

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile Çocuk Eğitim Programı kapsamında yapılan seminerlerden kareler.

Haz

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Hatay Veli Akademisi Projesi kapsamında okulumuz velilerine yönelik okul rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından, Hatay Veli Akademisinin son semineri olan Sosyal Medya ve Teknolojiyi Bilinçli Kullanma konulu eğitim verilmiştir. Okul müdürümüz Celal UYANIK tarafından eğitimlere katılım gösteren velilerimize Katılım Belgesi takdim edilmiştir

Haz

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Millet Parkımızda düzenlenen etkinliklere İskenderun Kaymakam Vekilimiz Dr. Polat Kara Belediye Başkanımız Fatih TOSYALI ile birlikte katıldık. Öğretmenlerimiz Ayşe KOYUNCU ve Nihal SARMA'nın rehberliğinde öğrencilerimiz çevre koruma projelerini sergilediler.

Programın hazırlanmasında emeği geçenlere, kıymetli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Hatay Veli Akademisi Projesi kapsamında okulumuz velilerine yönelik okul rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından, Şiddet konulu eğitim verilmiştir.

Haz

Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi  9,10 ve 11. Sınıfların katıldığı sınıflar arası futsal turnuvası , okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Zafer KOÇ başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyon 9/A sınıfı ikinci 11/B üçüncü 11/A sınıfı olmuştur.  Öğrencilerimizle birlikte gayretle çalışan öğretmenimiz Zafer KOÇ'a , katılım sağlayan tüm sınıflara teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyoruz.

İstanbul'un Fethi Kutlu Olsun

May

İskenderun Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında seçim, 19 Mayıs kapsamında resim, eğitimde, satranç, masa tenisi, mangala, basketbol üçlük atma, atletizm, badminton, barfix, tekvando madminton dallarında ve maddi alanda yapılan 11 maddi alanda yapılan yarışmalarda ve yapılanlarda 11 kura ile öğrencimiz Ali Talip SEZİK Büyük ödülümüz olan yamaç paraşütü ile İskenderun semalarından uçuşunu gerçekleştirdi. Mutluluğu ve zevki değerdi. Bu süreçteni esirgemeyen şelale paraşütü tandem pilotu @ilkerözgüven e çok teşekkür ederiz.

May

Okulumuz HEDEF 2022 YKS kapsamında yapılan Mayıs ayı deneme sınavlarından görüntüler

May

Hatay Veli Akademisi Eğitim Seminerlerinin 4.sü gerçekleştirildi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Hatay Veli Akademisi Projesi kapsamında okulumuz velilerine yönelik okul rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından, Mahremiyet İhmal ve İstismar konulu eğitim verilmiştir.