HATAY / İSKENDERUN - FATİH SULTAN MEHMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Nis

Aktif Hukuk çalışanları (İstanbul) tarafından sponsorluğu yapılan Ramazan'a veda iftarımızdan sonra vakit namazı cemaatle kılınarak dualar edildi.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

2024 Ramazan Ayı Mukabelemizin hatim duası yapıldı. Dualarımız makbul olsun.

Mrt

Mukabele geleneğimize uygun olarak bu sene de Kur'an-ı Kerim okumalarımıza başladık. Ara tatil , bayram tatili , hafta sonu tatillerini göz önünde bulundurarak  hafta içi her gün iki oturum şeklinde iki cüz okuyacağız. Allah kabul ve makbul eylesin. Hafızlarımızı ümmetimizden eksik etmesin.

Mrt

Ramazan ayı bu sene de okulumuzda yoğun geçiyor. Gündüz mukabele yapan öğrencilerimizle akşam iftarda buluştuk. Neşeyle geçen iftarımız akabinde cemaatle akşam namazı kılındı. İftarımızın sponsoru İskenderun belediye başkan adayımız Mehmet DÖNMEZ'e , katılan öğrenci ve öğretmenlerimize , personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Matematik Öğretmenimiz Duygu Fatma ATAKAN'ın rehberliğinde öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bir programla idrak edildi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor , öğretmenimiz ve öğrencilerimize bu güzel program için teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklâl Marşımızın kabulünün 103. Yılı kutlamaları okulumuz FSMAİHL Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Hayriye ÖZDEMİR  ve  Adile SARAR'ın rehberliğinde öğrencilerimizin hazırladığı bir programla kutlandı. "Allah bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın!" Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu güzel program için teşekkür ederiz.

Mrt

2024 Ramazan ayına kavuşmanın sevinci okulumuzda hareketli bir günün yaşanmasına vesile oldu. Meslek dersleri öğretmenimiz Feyza IŞIK'ın öğrencilerimizle birlikte okulu süslemesi ; Ramazan ayı öncesi ikram edilen bisküvi ve lokum ile ağızların tatlanması hoş anlar yaşattı. Öğretmenimize ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

• “Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’ tan bekleyerek orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, İman 28, Savm 6)

Şbt

Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmenimiz İsmail ZEYTUN'un planlamasıyla bu gün okulumuzda yangın tahliye ve söndürme çalışması yapıldı. Planlanan sürede tahliye edilen öğrenci ve personelimiz toplanma alanından bir araya gelince , sembolik olarak kontrollü yakılan ateş yangın tüpüyle söndürüldü. Daha sonra okulumuzda bulunan yangın hortumuyla ek tedbirlerimiz tanıtıldı. Yangın tüpü ile nasıl yangın söndürüleceğini öğretmek üzere öğrencilerimizle yangın tüpleriyle ateş söndürme çalışması yaptırıldı. İsmail ZEYTUN hocamıza başarılı çalışmasından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni İsmail ZEYTUN öğretmenimizin planlaması ile okulumuzda 1-7 Mart deprem haftası hazırlığı kapsamında öğrencilere eğitim videoları izletildi. Daha sonra planlanan süre içinde öğrencilerimiz ve personelimiz tahliye edilip toplanma alanında bir araya gelindi. İsmail ZEYTUN öğretmenimize aksaksız gerçekleşen bu tatbikat için teşekkür ederiz.

Şbt

Hz. Âişe (r.a.) şöyle buyurmuştur:

"Bu gece (Şaban'ın onbeşinci gecesi) Hz. Peygamber’i (odanın içinde) aramaya başlamıştım ki (O’nu) başını secdeden kaldırırken buldum. Buyurdu ki: “Ey Aişe, Allah ve Rasulü’nün seni korkutmasından mı korktun? dedim. Hz. Aişe validemiz “Diğer hanımlarından birinin yanına gittiğini zannettim” dedi. Peygamberimiz buyurdu ki Allah Teâlâ Şabanın 15.gecesinde (bu gecede) dünya semasına iner, Ben-i Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca insanları bağışlar." buyurdu. (İbn Mace, İkametü’s-Salat, 191, (I, 444), H.No.1389)

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bu gecede af dışı kalanları şu hadisleri ile bildirmektedir:

"Muhakkak ki, Allah Azze ve Celle Şâban'ın on beşinci gecesinde rahmetiyle yetişip her şeyi kuşatır. Bütün mahlukatına mağfiret eder. Yalnızca müşrikler ve kalbleri düşmanlık hissiyle dolu olup insanlarla zıtlaşmaktan başka bir şey düşünmeyenler müstesna."(İbni Mâce, İkame, 191.)

***

"Yüce Allah bu gece bütün Müslümanlara mağfiret buyurur, ancak kâhin, sihirbaz yahut müşahin (çok kin güden) veya içkiye düşkün olan veya ana babasını inciten yahut zinaya ısrarla devam eden müstesna."(et-Tergîb ve't-Terhib, II/118.)

***

"Allah Teâlâ Şâban'ın on beşinci gecesi tecelli eder ve ana-babasına asi olanlarla Allah'a ortak koşanlar dışında kalan bütün kullarını bağışlar."(İbni Mace, İkametü's-Salât, 191; Tirmizî, Savm, 38.)

Şbt

6 Şubat'ta vefat eden öğretmen ve vatandaşlarımız için hatip ve Kur'an tilavetiyle birlikte Meslek Dersleri Öğretmenimiz M.Nesim DÖNMEZ'in günün anlamına ilişkin konuşmasını dinleyen öğretmen ve öğrencilerimiz , programın akabinde cuma namazı kıldılar.

Ock

Mesleki Yarışmalara katılan öğrencilerimizle Sokullu Külliyesi ve II. Selim Camii gezisi düzenledik. Emeği geçen meslek dersleri öğretmenlerimize ve vesile olan İskenderun Gençlik Spor Merkezi'ne teşekkür ederiz.

Ock

Öğretmenlerimizin ortak kararıyla seçilen her sınıftan en iyi davranış sergileyen üç öğrenci , öğretmenleriyle birlikte kahvaltı etkinliğine katıldılar. Öğrenci öğretmen kaynaşması ve güzel davranışların takdir edilmesi açısından önem verdiğimiz etkinliğimiz , okuldaki sevgi saygı ortamının pekişmesine de yardımcı oluyor. Kahvaltı organizasyonunu gerçekleştiren okulumuz personeline özellikle teşekkür ederiz.

Ock

Pençe-Kilit harekat bölgesinde şehit olan askerlerimizin ruhaniyeti için  öğrencimizin Kur'an tilavetinden sonra 1 dk.lık saygı duruşunda bulunduk. Allah makamlarını âli eylesin.

Ara

Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyiniz; aksine onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız.